07 novembra, 2008

Realita útokov




Nebudem teraz rozoberať čo je realita, ale skrátene je to kde sa niečo deje a je to dostatočne skutočné nato, aby ste boli pod zemou a živili zopár tisícok červov.

Trénujete boj s nožom? Študujte aj realitu útokov!
Pokiaľ vám ide len o nácvik OK je to možno jedno, ale pokiaľ to chcete vedieť aj použiť je dobré sa zamyslieť.

X bojových umení učí to svoje podanie reality a značné percento vidí realitu v zamrznutých útokoch či dlhých úderoch pri ktorých sa technika aplikuje ľahšie než pri nazvem to inej realite.

Iná realita? Čo je to za realitu ?

Je to tá čo na Vás kričí aby ste jej dali prachy inak vás zabije, alebo tá čo najprv do vašich kolegov vystrieľa zásobník a keď už nemá čím strieľať vrhne sa zúrivo na vás s nejakým predmetom vyzerajúcim ako ...nôž? ...sakra on má nôž...hupsss.

Je samozrejme dosť smiešne porovnávať jednotlivé štýly, keďže tie sa vyvíjali podľa potrieb a možností v danej krajine či lokalite. Filipínci vs. Japonci vs Čína vs Európa a podobne, to sú také žabomyšie vojny a keci o tom kto ďalej onéééé.

Stačí si pozrieť zopár z tých tisícok videí útokov ktoré sa na internete dajú nájsť, aby ste mali aspoň predstavu čo vás môže ohroziť.

Je samozrejme lepšie mať skúsenosť, len pozor aby sa vaša realita zhodovala s tou útočníkovou. Ak sa netrafíte, bude to posledná realita ktorú budete môcť dokonale študovať.